Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhaszelet gombás-májas raguval

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst felszeletelem, klopfolom, a széleket pár helyen bevagdosom. Sózom, borsozom, felhevített vajon mindkét oldalát hirtelen elősütöm.

Egy nagyobb serpenyőben karamellizálom a cukrot, felöntöm 1 dl vízzel. Amikor a karamell elolvadt, hozzáöntöm a paradicsomszószt. A szószba teszem a hússzeleteket, hozzáadom a babért, a borókabogyót, kicsit félrehúzott fedővel párolom kb. 1 órát, hogy a mártás kicsit besűrűsödjön.

Közben felhevített olajon megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát, együtt pirítom rajta a feldarabolt májat a gombával. Sózom, borsozom, kakukkfűvel, oreganoval fűszerezem, zsírjára sütöm.

A húshoz keverem a ragut, tovább párolom, ameddig a hús megpuhul.

Tálalásnál a hússzeletekre halmozom a ragut a mártással, krumplifánkkal kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss