Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhasült római tálban

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A római tálat hideg vízbe beáztatjuk.

A marhahátszínt sóval, borssal bedörzsöljük, mustárral bekenjük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsompürét elkeverjük a húslevessel.

A római tál aljára vajat teszünk, ráfektetjük a húst, azután vajat morzsolunk rá. Mellé helyezzük a hagymát, beborítjuk a szalonnaszeletekkel, majd leöntjük a paradicsomos húslevessel.

A tálat lefedjük, hideg sütőbe toljuk, majd a sütési fokozatot mérsékeltre beállítjuk, kb. 2 óráig sütjük.

Ha a hús jól átsült, kivesszük a tálból, és a lét átpaszírozzuk. Tejföllel gazdagítjuk és összeforraljuk.

A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve, sós burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek