Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marharostélyos szépasszony módra

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Olajat forrósítunk, beletesszük az ujjnyi vastagra szelt marhahúst, és mindkét oldalukat barnára sütjük. Ha átsültek, kivesszük a szeleteket, és a forró olajba tesszük az apróra vágott hagymát és a felkarikázott vagy kockázott sárgarépát, majd néhány percig pároljuk. Ezután felöntjük a vízzel, a bor felével, a konzerv paradicsomokkal, fűszerezzük borssal, sóval, kakukkfűvel, babérlevéllel.

Ha a mártás felforrt, beletesszük a húsokat, és puhára főzzük. Mielőtt majdnem teljesen megpuhul a marha, beleöntjük a maradék bort, és azzal főzzük még néhány percig.

Megjegyzés

Időigényes, a marha puhára főzéséhez sok idő kell, viszont egyszerű recept, így míg a húsok megfőnek, egyéb tennivalóinkat is el tudjuk készíteni a konyhában, hiszen a húst csak néha-néha kell megkavarni. - Klaudiavar

Ezek is érdekelhetnek