Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marharostélyos galuskával

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg kicsontozott marhahátszín
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • néhány szem mustármag
  • bors
  • liszt
  • 2 dl olaj a sütéshez
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 15 dkg fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • fél kanál pirospaprika
  • 1 kiskanál borsikafű
  • 2 dl víz
  • 1 dl fehérbor
  • 4 dkg vaj
  • 4 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • A galuskához:
  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 csapott kiskanál só
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • uborkasaláta

Elkészítés

Elkészítés: A kicsontozott marhahátszínt felszeletelünk és kiklopfolunk, ha nagyon
hatalmasak, vágjuk őket kisebbre. 1
dl olajhoz 1 kanál mustárt és néhány szem mustármagot teszünk, összeforgatjuk a hússal, és 1 éjszakát érleljük.

Másnap sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk a hússzeleteket. 2 dl olajat forrósítunk, és a hússzeleteket elősütjük, azaz mindkét oldalát megpirítjuk, hogy a hús felületén kéreg keletkezzen. Az elősütött húsokat félretesszük.

A sárgarépát, a zellert és a fehérrépát lereszeljük nagylyukú reszelővel. 3 fej hagymát pedig apró kockákra vágunk. Az olajban - amiben a húst sütöttük - megpirítjuk a hagymát, majd rászórjuk a reszelt zöldségeket, fél kiskanál pirospaprikát. Fűszerezzük borsikafűvel, és felöntjük 2 dl vízzel és 1 dl fehérborral, és felforraljuk. Ezután beletesszük a húsokat, és fedő alatt 1,5-2 órát pároljuk, ha a hús puha, kiszedjük.

Egy kisebb lábasban megolvasztunk 4 dkg vajat, belekeverünk 2 kanál lisztet, 4 dl tejszínt és 1 citrom levét, felengedjük kevés zöldséges mártással, összekeverjük, és ezt az egészet beleöntjük a zöldséges mártásba, 2-3 percig főzzük, és tálaláskor a húsra öntjük.

A galuskához felteszünk főni 4 liter vizet 1 evőkanál sóval és 1 evőkanál étolajjal. 40 dkg átszitált lisztet összekeverünk 4 tojással, 1 csapott kiskanál sóval, 2 dl vízzel és 2 evőkanál étolajjal. Ha forr a víz, nokedliszaggatón beleszaggatjuk a vízbe a tésztát. Közben néha megkeverjük, akkor jó, ha feljön a víz tetejére, ekkor leszűrjük, és 2 evőkanál étolajjal összekeverjük.

A marharostélyost a galuskával és uborkasalátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss