Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. Közben az 5x5 cm-es kockára vágott marhahúst a lisztben megforgatjuk, majd lerázzuk róla a felesleget.
Az olaj felét felmelegítjük egy fazékban, adagonként aranybarnára sütjük benne a húst, majd kiszedjük egy tálra.
Hozzáöntjük a megmaradt olajat, felmelegítjük, rászórjuk a durvára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a durvára vágott sárgarépát. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután hozzáöntjük a bort, és addig főzzük, amíg a lé 3/4 része elpárolog.
A marhahúst visszatesszük a fazékba, hozzáadjuk a paradicsompürét és a levest, utána felforraljuk. Lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe 1 és 3/4 órára.
Amíg sül a hús, elkészítjük a petrezselymes gombócot. A lisztet egy közepes tálba szórjuk, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzákeverjük a tojást, a sajtot, a petrezselyem zöldjét, az apróra vágott paradicsomot és annyi tejet, hogy könnyű, ragacsos tésztát kapjunk.
A sütőből kivett ragu tetejére 2 evőkanál segítségével, gombócokat szaggatunk, egymástól kb. 2 cm-es távolságban. Ezután a sütőbe visszatéve, fedő nélkül 20 percig sütjük, míg a gombócok megpirulnak.
Salátával tálaljuk.