Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhapörkölt tésztával

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Kockázzuk fel a hagymát, a paprikát és a paradicsomot, majd kevés zsíron vagy olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a pirospaprikát és a kockázott húst is. Kevergessük addig kis lángon, amig a hús kérget nem kap. Ekkor töltsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a húst, fűszerezzük, és kis lángon főzzük kb. 2 órát. A bort az utolsó pár percben tesszük hozzá, a lényeg, hogy kiforrjon az alkohol. Úgy a legjobb, ha sűrű a leve.

A tésztát kifőzzük, és vele tálaljuk, de burgonyával vagy rizzsel kísérve is tökéletes. :)

Megjegyzés

A húsról minden faggyút, hártyát távolítsunk el, mert különben erős mellékíze lesz. - katonaandrea

Ezek is érdekelhetnek

Friss