Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhapörkölt főtt burgonyával

120 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A pörkölthöz:
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 1,5 kg marhahús (lábszár)
  • 2 db paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • víz
  • őrölt pirospaprika
  • A körethez:
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 2 db babérlevél

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk,  hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, összesütjük egy kicsit, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit „sütjük” hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, és takaréklángon hagyjuk, hogy a hús levet eresszen. Szükség szerint adhatunk hozzá vizet. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd közepes hővokon, fedő alatt puhára főzzük.
  3. Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük azt. A kész pörköltet a burgonyával tálaljuk. Kínálhatunk hozzá kovászos uborkát, friss kenyeret.

    BRASSÓI, PÖRKÖLT, BORSOS TOKÁNY - ALAPRECEPTEK MAGYAROS RAGUKHOZ >>> 

Megjegyzés

Igazi magyaros étel. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss