Elkészítés: A megmosott hússzeleteket egymás mellé helyezzük, és mindegyiket külön-külön bekenjük mustárral, majd megszórjuk sóval, borssal, kis kockára vágott füstölt szalonnával, apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával. Szorosan feltekerjük a szeleteket, és hústűvel megtűzzük.
1 fej apróra vágott vöröshagymát olajban megdinsztelünk, a végén beletesszük a préselt fokhagymát (3-4 gerezd), és belehelyezzük a
felgöngyölt hússzeleteket. Barnára sütjük a roládokat (nem megégetjük),
közben forgatjuk.
Hozzáadunk mindig egy kevés vizet, és addig pároljuk fedő alatt, amíg puha nem lesz.
Fél csészényi vizet, kevés lisztet, pici sót
csomómentesen elkeverünk, és a roládokra öntjük, óvatosan megkeverjük, összeforraljuk.
Köretnek főtt, sós, hasábokra vágott
burgonyát adunk mellé. Finom ünnepi étel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre