Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marhahúsos rolád

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-6 vékony, két tenyérnyi szelet marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • füstölt kenyérszalonna
  • mustár
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott hússzeleteket egymás mellé helyezzük, és mindegyiket külön-külön bekenjük mustárral, majd megszórjuk sóval, borssal, kis kockára vágott füstölt szalonnával, apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával. Szorosan feltekerjük a szeleteket, és hústűvel megtűzzük.

    1 fej apróra vágott vöröshagymát olajban megdinsztelünk, a végén beletesszük a préselt fokhagymát (3-4 gerezd), és belehelyezzük a
    felgöngyölt hússzeleteket. Barnára sütjük a roládokat (nem megégetjük),
    közben forgatjuk.

    Hozzáadunk mindig egy kevés vizet, és addig pároljuk fedő alatt, amíg puha nem lesz.

    Fél csészényi vizet, kevés lisztet, pici sót
    csomómentesen elkeverünk, és a roládokra öntjük, óvatosan megkeverjük, összeforraljuk.

    Köretnek főtt, sós, hasábokra vágott
    burgonyát adunk mellé. Finom ünnepi étel.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin