Keress receptre vagy hozzávalóra

Marhahúsos rakott padlizsán (Muszaka)

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 közepes padlizsán
  • 40 dkg marhahús
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • petrezselyemzöld
  • 2-3 csipet bazsalikom
  • bors
  • 3 nagy paprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

    1.

    A sovány marhahúst kétszer átdaráljuk, hozzáadunk 1 tojást, a bazsalikomot, az aprított petrezselymet, a zsemlemorzsát, illetve sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.

    2.

    A padlizsánt ujjnyi vastagságú karikára vágjuk és olajban kisütjük. A paradicsomot és a paprikát karikára szeleteljük.

    3.

    Kikent tepsibe lerakjuk sorban a padlizsánt, a darált, fűszerezett húst, a paradicsomot, a paprikát, majd újra ugyanezt, míg elfogynak a hozzávalók.

    4.

    2 tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, és a rakott padlizsán tetejére öntjük. Alufólia alatt, előmelegített sütőben sütjük. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük a tetejét. Friss salátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szkati 7 hónappal ezelőtt
Ez rakott padlizsán, de soha nem volt muszaka. Sem a fűszerezése, sem a hozzávalók a padlizsán kivételével:))

Hasonló Receptek

Magazin