Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marhahúsos pite

Hozzávalók

  • 45 dkg konyhakész leveles tészta
  • 40 dkg burgonya
  • 25 dkg marhacomb
  • 2 tk liszt + nyújtáshoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen kiterítjük, 2 db kört kivágunk belőle, és az egyiket piteformába simítjuk.

    2.

    A töltelékhez összeforgatjuk a meghámozott, felkarikázott burgonyát és vöröshagymát. Hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit és az átnyomott fokhagymát.

    3.

    A zöldségkeverék felét a tésztára simítjuk, azután sózzuk és borsozzuk. Ráhalmozzuk a megtisztított, egészen apróra vágott húst, valamint a megmaradt zöldségkeveréket. Rákockázzuk a vajat, meghintjük a liszttel, és a másik tésztalappal befedjük. A széleket kissé összenyomkodjuk, és egy kevés vízzel megkenjük.

    4.

    A pite tetejét a felvert tojással megkenjük, és villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre, majd 180 fokon további 50 perc alatt készre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin