Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marhahúsos palócleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg marhalábszár vagy -lapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • fél kiskanál köménymag
  • őrölt bors
  • 2 csapott kiskanál só
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 1 nagy pohár tejföl (lehet 3 dl tej vagy tejszín is)
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: 50 dkg marhalábszárat vagy -lapockát megmosunk és kockára vágunk. 1 nagy fej vöröshagymát felaprítunk, és 0,5 dl felforrósított olaj és 2 evőkanál zsír keverékén megpirítjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a húst és 1 kiskanál pirospaprikát. Visszatesszük, lepirítjuk és fűszerezzük ( 2 babérlevél, fél-fél kiskanál köménymag és őrölt bors, 2 csapott kiskanál só és 2 gerezd zúzott fokhagyma.)

    Ezután felöntjük 2 dl vízzel, és pároljuk lassú tűzön 30-40 percig. Majd hozzáteszünk még 2,5 liter vizet, 30 dkg zöldbabot (15-15 dkg sárga- és
    zöldhüvelyű is lehet, előfőzött, fagyasztott ) és 30 dkg apró kockákra vágott burgonyát.

    Mikor megfőtt a zöldbab és a burgonya, elkészítjük a habarást. 1 nagy pohár tejfölt elkeverünk 2 evőkanál liszttel, felengedjük egy kevés levessel, simára keverjük, és ezt öntjük a leveshez, szűrőn keresztül. Még 3-4 percig forraljuk, majd tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin