Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Marhahúsleves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Marhahúsleves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 368
  • Elküldve: 39

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1,2 kg marhalábszár, -szegy vagy -rostélyos
  • 60 dkg ritka csont
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 körömnyi cseresznyepaprika
  • 15 szem bors
  • 1 kávéskanál sáfrány(os szeklice)
  • 80 dkg vegyes leveszöldség
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 16 dkg finommetélt

Elkészítés:



1. A húst és a csontot megmossuk, a húst 3-4 darabra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a cseresznyepaprikát leöblítjük, a borsot és a sárfrány(os szeklicé)t teatojásba zárjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A kelkáposztát, a csokorban hagyott petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük.

2. A csontot és a húst egy nagyobb fazék aljára tesszük, felöntjük 3 l hideg vízzel. Forrásig hevítjük, első habját szitakanállal leszedjük, majd hozzáadjuk a teatojást, a hagymát, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassan gyöngyöző forralással fél óráig főzzük.

3. A leveshez adjuk a vegyes zöldséget, a kelkáposztát, a csokorban hagyott petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, majd további lassú forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.

4. Enyhén sós vízben kifőzzük a finommetéltet, leszűrjük, rámerünk egy kevés húslevest, melegen tartjuk.

5. A húsleves felszínéről leszedjük a zsiradékot. A levest merőkanállal előmelegített tálba szedjük-szűrjük, hozzáadjuk a tésztát. A zöldséget és a húst előmelegített tálra rendezzük, és a levessel együtt vagy utána, tetszés szerinti mártásokkal tálaljuk.

1 adag: 1797 kJ/430 kcal

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 6 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. december 7. (szombat) 10:06
    Marhahúsleves - Erdélyi recept Ha szép és ízletes levest akarunk nyerni, azt gondosan kell elkészíteni. Ahol a víznek nagy a mésztartalma, ott szükséges a vizet lőbb felfőzni, lehűteni, és így a mész leszáll az edény aljára. Innen csendesen, hogy fel ne kavarjuk, átszúrjuk a húsfőző fazékba, körülbelül 3 liter legyen 6 személynek, mivel a hosszas főzess alatt, egy harmad rész elpárolog bélöllé. Ebbe tesszük a húst. Ha a levest akarjuk erősebnek, úgy hideg vízbe, ha a húst akarjuk ízletesebbnek, úgy előbb a vizet megint felfőzzük.
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Omlós meggyes pite Omlós meggyes pite
Abbahagyhatatlan sajtos csirke Abbahagyhatatlan sajtos csirke
Olaszos paradicsomleves Olaszos paradicsomleves
Chilis bab egyszerűen Chilis bab egyszerűen
Házi bukta baracklekvárra Házi bukta baracklekvárra
Lángostésztába bújt csirkemell Lángostésztába bújt csirkemell
Tejszínes-citromkrémes piskótatekercs Tejszínes-citromkrémes piskótatekercs
Sárgabarackkal töltött gombóc Sárgabarackkal töltött gombóc
Rántott, fokhagymás tarja Rántott, fokhagymás tarja
Hentestokány felturbózva Hentestokány felturbózva
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125354_cukor_.jpg Íme a legnagyobb cukorcsapdák! Mit mivel helyettesíts?

Íme egy lista, hogy mit mivel helyettesíts, ha kevesebb cukrot szeretnél fogyasztani!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125352_dieta_110.jpg Fogyj egyszerűen 2 hét alatt 3 kilót!

Közeledik egy különleges esemény, amelyen szeretnél karcsún és csinosan megjelenni? Jöhet esküvő, keresztelő vagy szülinapi parti…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125335_110tortilla.jpg Spenótos quesadilla: észbontóan guszta vacsora 25 perc alatt!

Bármilyen lepényformából elkészíthető ez az étel. Legyen szó palacsintáról vagy akár tortilláról.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125350_hazi_bonbon_.jpg A legegyszerűbb házi bonbon 5 perc alatt!

A csokit magában is imádjuk, de a belőle készülő bonbon igazi csemegének számít! Főleg akkor, ha nem a boltit vesszük, hanem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125348_glutenmentes_110.jpg Gluténmentes élet: tudnivalók és tippek lisztérzékenyeknek

Coeliakia vagy gluténszenzitív enteropathia – orvosi szakszóval így hívják a lisztérzékenységet. Összegyűjtöttük a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125344_karcsun_110.jpg Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene!

Ahogyan múlnak az évek, egyre nő a súlyod is? Tippjeinek segítségével meggátolhatod a hízást!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125334_alma_110.jpg Szép bőrre, hajra és körömre vágysz? Ezeket kell enned!

A zöldségek és a gyümölcsök természetes módon segítik bőrünket és hajunkat a megújulásban. Hogy miben rejlik az erejük? Íme!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125331_fesztival_ok_110.jpg Minikonyha a sátorban - hasznos ötletek fesztiválozóknak, kempingezőknek

Javában tombol a nyár, aki teheti kempingezik, fesztiválozik, nyaral. A legtöbb kempingező, főleg a sátorlakók számára azonban a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept