Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Marhahúsleves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Marhahúsleves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 367
  • Elküldve: 38

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1,2 kg marhalábszár, -szegy vagy -rostélyos
  • 60 dkg ritka csont
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 körömnyi cseresznyepaprika
  • 15 szem bors
  • 1 kávéskanál sáfrány(os szeklice)
  • 80 dkg vegyes leveszöldség
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 16 dkg finommetélt

Elkészítés:



1. A húst és a csontot megmossuk, a húst 3-4 darabra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a cseresznyepaprikát leöblítjük, a borsot és a sárfrány(os szeklicé)t teatojásba zárjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A kelkáposztát, a csokorban hagyott petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük.

2. A csontot és a húst egy nagyobb fazék aljára tesszük, felöntjük 3 l hideg vízzel. Forrásig hevítjük, első habját szitakanállal leszedjük, majd hozzáadjuk a teatojást, a hagymát, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassan gyöngyöző forralással fél óráig főzzük.

3. A leveshez adjuk a vegyes zöldséget, a kelkáposztát, a csokorban hagyott petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, majd további lassú forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.

4. Enyhén sós vízben kifőzzük a finommetéltet, leszűrjük, rámerünk egy kevés húslevest, melegen tartjuk.

5. A húsleves felszínéről leszedjük a zsiradékot. A levest merőkanállal előmelegített tálba szedjük-szűrjük, hozzáadjuk a tésztát. A zöldséget és a húst előmelegített tálra rendezzük, és a levessel együtt vagy utána, tetszés szerinti mártásokkal tálaljuk.

1 adag: 1797 kJ/430 kcal

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 6 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. december 7. (szombat) 10:06
    Marhahúsleves - Erdélyi recept Ha szép és ízletes levest akarunk nyerni, azt gondosan kell elkészíteni. Ahol a víznek nagy a mésztartalma, ott szükséges a vizet lőbb felfőzni, lehűteni, és így a mész leszáll az edény aljára. Innen csendesen, hogy fel ne kavarjuk, átszúrjuk a húsfőző fazékba, körülbelül 3 liter legyen 6 személynek, mivel a hosszas főzess alatt, egy harmad rész elpárolog bélöllé. Ebbe tesszük a húst. Ha a levest akarjuk erősebnek, úgy hideg vízbe, ha a húst akarjuk ízletesebbnek, úgy előbb a vizet megint felfőzzük.
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csíkos almatorta nugátkrémmel Csíkos almatorta nugátkrémmel
Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással
Lecsós nokedli Lecsós nokedli
Szilvalekváros muffin Szilvalekváros muffin
Olajban sült burgonyás pogácsa Olajban sült burgonyás pogácsa
Cukkini parmezános bundában Cukkini parmezános bundában
Kókuszgolyó XIII. Kókuszgolyó XIII.
Német almás pite Német almás pite
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

Napi tipp
A piacon még kapható áfonya. Érdemes az őszi gyümölcsök érkezte előtt még ezzel a bogyós finomsággal elkészíteni néhány desszertet. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept