Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marhahúsleves zöldséggel és daragaluskával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg marhahús (lábszár, fartő vegyesen)
  • 1 db ritka csont
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál egész bors
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál gríz
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

    Elkészítés: A húst nagyobb darabokra vágom A répátés a fehérrépát hosszú csíkokra vágom, a zellert, a karalábét, a krumplit, a hagymákat és a paprikát negyedelem, a kelkáposztát félbevágom, a chilit egészben hagyom..

    A húst és a csontot egy nagyobb lábasba teszem, felöntöm bőségesen vízzel, felforralom, a habját leszedem, hozzáadom az egész borsot, a karalábét és a zellert. Lassú tűzön tovább főzöm.

    Közben összekeverem a galuska masszáját, sózom, pihentetem.

    1 óra elteltével merek a léből egy edénybe, beleteszem a levesbe a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

    Amíg fő a leves, egy nagy evőkanállal a galuskát beleszaggatom a kivett levesbe. Amikor megfőtt a galuska, tálalom a levest.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin