Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahúscsíkok csípősen szecsuáni borssal és zöldségekkel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg marha fehér- vagy feketepecsenye
  • 3 db sárgarépa
  • 1/3 rész szárzeller
  • 5 db szép gomba
  • 40 dkg wok zöldségkeverék
  • A páchoz:
  • szójaszósz
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 6-8 db szecsuáni bors szétnyomva
  • 1 evőkanál zöld currypaszta (vagy currypor)
  • 1 db csillagánizs
  • 1 evőkanál méz
  • 2-3 chilipaprika vagy chilipor
  • gyömbér reszelve
  • étolaj
  • A körethez:
  • 4 dl rizs
  • kevés kurkuma

Elkészítés

Elkészítés: A marhahúst szeletekre vágom, és fél órára a fagyasztóba teszem, mert félig fagyottan lehet olyan szép vékonyra szeletelni ami könnyen megpirul a wokban.

Elkészítem ízlés szerint a pácot: a fokhagymákat lereszelem, a szecsuáni borsot szétnyomkodom, és a többi hozzávalóval egy tálban elkeverem. A marhahúscsíkokat beleforgatom ebbe a pácba, majd lefedve pár órára hűtőbe teszem.

A zöldségeket megtisztítom, a szárzellert felszeletelem, a gombát apróbb darabokra vágom, a sárgarépát egyforma vékony csíkokra darabolom. A fagyasztott zöldségkeveréket kiengedem, ne hűtse le a wokot, amikor belekerül.

A forró wokba egymás után belerakom a húscsíkokat a páclével együtt, pár percig pirítom, majd kiveszem egy másik tálba, és letakarom. Ezután jönnek bele a zöldségek, még roppanósra pirítom őket, végül a húst ismét visszaforgatom a zöldségekhez.

Kurkumás rizzsel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss