Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahús gombás mártással

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst szeletekre vágom, besózom.

Kuktában apróra vágott hagymát dinsztelek, erre ráteszem a hússzeleteket. Mindkét felét fehérre sütöm. Felengedem kevés vízzel, közben
ráteszem a karikára vágott zöldséget (sárgarépa, fehérrépa). Teatojásba rakom a fűszereket (bors, szegfűbors), babérlevelet teszek még bele, ecetet és cukrot is ízlés szerint. Megkóstolom, hogy pikáns ízű legyen a lé. A kuktát lezárom, majd 3/4 órát főzöm.

Ha kész, külön kiszedem a húst és a zöldséget is. A megmaradt léből csinálom meg a gombás szószt. A gombát felszeletelem, kevés olajon megdinsztelem, ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, hozzáöntöm a kuktából a levet, és tejfölös habarással befejezem.

A húst a gombás mártással, burgonyakrokettel tálalom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss