Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhahátszín rukolával

default user icon
MME
1
30 perc
egyszerű
költséges
Hozzávalók
  • 4 szelet marhahátszín
  • 3 ek olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet rózsabors
  • 2 csomag rukola
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 db lime
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

1.

Kenjünk meg olajjal 4 szelet marhahátszínt, és hagyjuk állni 1-2 percig. Süssük a hússzeletek mindkét oldalát 3 ek felforrósított olajon 5-8 percig, majd sózzuk és borsozzuk meg őket. Ízlés szerint szórjuk meg a hússzeletek tetejét rózsaborssal. 

2.

Mossunk meg 2 csomag rukolát, és csöpögtessük le. Szeleteljünk fel 1 fej hagymát, vágjunk félbe 15 dkg koktélparadicsomot, és adjuk őket a rukolához. Locsoljuk a zöldségekre 1 db lime kifacsart levét, majd ízesítsük olívaolajjal, sóval és borssal.

3.

Tálaljuk a salátát a hús mellé. Jól illik hozzá a lila hagymás mártás és a magos mustár.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss