Marhahátszín rukolával

Hozzávalók

  • 4 szelet marhahátszín
  • 3 ek olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet rózsabors
  • 2 csomag rukola
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 db lime
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

    1.

    Kenjünk meg olajjal 4 szelet marhahátszínt, és hagyjuk állni 1-2 percig. Süssük a hússzeletek mindkét oldalát 3 ek felforrósított olajon 5-8 percig, majd sózzuk és borsozzuk meg őket. Ízlés szerint szórjuk meg a hússzeletek tetejét rózsaborssal. 

    2.

    Mossunk meg 2 csomag rukolát, és csöpögtessük le. Szeleteljünk fel 1 fej hagymát, vágjunk félbe 15 dkg koktélparadicsomot, és adjuk őket a rukolához. Locsoljuk a zöldségekre 1 db lime kifacsart levét, majd ízesítsük olívaolajjal, sóval és borssal.

    3.

    Tálaljuk a salátát a hús mellé. Jól illik hozzá a lila hagymás mártás és a magos mustár.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Almási Jánosné 4 hónappal ezelőtt
Miután a hozzávalóknál 4 szelet marhahátszín szerepel, az elkészített étel, hogy lesz ebből egybesült, a feltett fotón?

Hasonló Receptek

Magazin