Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marhagulyás csipetkével

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg marha lábszár
  • 40 dkg burgonya
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 közepes nagyságú hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 szál zellerlevél
  • 1 doboz pritamin
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • kömény
  • kakukkfű
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 1 dl száraz vörösbor
  • gulyáskrém
  • házi paprikakrém

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.

    Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

    A lisztből kis sóval, vízzel, 1 tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott.) 10 perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.

    Egyet forralunk még rajta, és tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Mindmegette
Kedves Ditti! Köszönjük a pontosítást, bekerült a hozzávalókhoz. :) Üdv Mme
ditti56
Kedves Ernő! Én is tettem bele gulyáskrémet és házi paprikakrémet. Sajnos lemaradt a receptből. Üdv:Edit. Kérném a Szerkesztőséget,hogy írja be a recepthez a gulyás és a házi paprikakrémet. Köszönöm szépen.
Ernocske
Ez az egyik kedvencem, nem tudom megunni. Bár én só helyett inkább gulyáskrémet, és házilag eltett sózott piros húsos paprikát, vagy ennek hiányában Piros Aranyat szoktam beletenni, így még egy fokkal jobb lesz az íze. Jó hogy említetted ezt a receptet, a család már úgyis unja a vasárnapi monoton húsleveseket, most én is ezt fogom főzni!

Hasonló Receptek

Magazin