Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marha csontleves metélttel

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A leöblített húsos csontot feldaraboljuk és kb4-5 liter hideg vízbe feltesszük főni. Amikor felforrt a habját leszedjük, és 2-3 órán át alacsony lángon főzzük.
  2. zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, a répát és a fehérrépát karikára vágjuk, a zellert és a karalábét félbe vágjuk és az egész vöröshagymával, fokhagymával és a kelbimbóval hozzáadjuk a leveshez. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk sárfánnyal. A levest alacsony lángon további 2 órán át főzzük.
  3. Ha a zöldségek és a csonton lévő hús is megpuhult, a levest leszűrjük.
  4. A cérnametéltet a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Csészébe, vagy mélytányérba tesszük és rámerjük a levest a zöldségekkel és a húsdarabokkal. 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A MARHAHÚS LEVES - A VELŐSCSONTTÓL A TÁNYÉRHÚSIG! >>>

MIBŐL KÉSZÜLJÖN HAMBURGER, ÉS MIBŐL PÖRKÖLT? GÁBOR HENTES TIPPJEI A MARHAHÚSHOZ >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss