Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marha csontleves metélttel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg húsos marhacsont
  • 6 szál sárgarépa
  • 4 szál fehérrépa
  • 1 fej zeller
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 db kelbimbó
  • szemes bors
  • sáfrány
  • 1 csomag cérnametélt

Elkészítés

    1. A leöblített húsos csontot feldaraboljuk és kb4-5 liter hideg vízbe feltesszük főni. Amikor felforrt a habját leszedjük, és 2-3 órán át alacsony lángon főzzük.
    2. zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, a répát és a fehérrépát karikára vágjuk, a zellert és a karalábét félbe vágjuk és az egész vöröshagymával, fokhagymával és a kelbimbóval hozzáadjuk a leveshez. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk sárfánnyal. A levest alacsony lángon további 2 órán át főzzük.
    3. Ha a zöldségek és a csonton lévő hús is megpuhult, a levest leszűrjük.
    4. A cérnametéltet a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Csészébe, vagy mélytányérba tesszük és rámerjük a levest a zöldségekkel és a húsdarabokkal. 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A MARHAHÚS LEVES - A VELŐSCSONTTÓL A TÁNYÉRHÚSIG! >>>

    MIBŐL KÉSZÜLJÖN HAMBURGER, ÉS MIBŐL PÖRKÖLT? GÁBOR HENTES TIPPJEI A MARHAHÚSHOZ >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin