Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Margit szelet

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek cukor
  • 1 kevés víz
  • 3 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, háromfelé vesszük, kinyújtjuk, majd egyesével egy tepsi hátlapján 180 fokos sütőben kisütjük szép sárgára.
    2. A krémhez a tejet a liszttel krémmé főzzük, a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük és kettévesszük. Az egyik felébe kakaóport keverünk, a másikba a vaníliás cukrot.
    3. A mázhoz a kakaót cukorral és egy kevés vízzel simára kikeverjük, majd alacsonyabb lángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, amíg el nem olvad.
    4. Eztán rétegezzük: tészta-csokikrém-tészta-vaníliakrém-tészta. Végük a tetejét megkenjük a csokimázzal. Szeletelés előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

      FINOM HÁZI SÜTEMÉNYEK >>> 

      Hagyományos négerkocka >>> 

      Fanta szelet >>> 

      KLASSZIKUS STOLLWERCK SZELET >>> 

Megjegyzés

Ezt a csokimázat nagyon ajánlom, sokkal finomabb, mint bármilyen olvasztott csokis.

fidelislea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin