Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Macaron, bor, pálinka és csoki - a legjobb gasztroprogramok márciusban

Itt a tavasz, közeleg a húsvét! A fesztiválok is az évszakhoz és az ünnephez igazodnak, a tavaszi napsütésben számos klassz program várja a gasztronómiai élményekre nyitott látogatókat.

2016. március 03-05. VinCE Budapest, Budapest >>> 

A régió legnagyobb boreseményére válogatott pincészetek hozzák el nagyszerű boraikat és szavatolják a kiváló minőséget. A nagyközönség számára is nyitott mesterkurzusokon és workshopokon neves előadók kalauzolásával kóstolhatnak végig egy-egy briliáns borsort, ami után akár szakértővé is válhat a borkedvelő látogató. Az idei év egyik újdonsága, hogy a jegyár egy részét a rendezvény ideje alatt a helyszínen működő online áruházban borvásárlásra költhetik. Egy jeggyel 182 pincészet 1000 borát kóstolhatják végig.

2016. március 04-06. Konyhakiállítás, Budapest >>> 

A kiállítás vendégei a Konyhakiállításon biztosan megtalálják, a számukra a tökéletes konyhát, legyen az új konyha- vagy étkezőbútor, kisgép, nagygép, konyhai felszerelés vagy maga a főzés élménye. A kiállításon nemcsak konyhabútor és konyhagép újdonságok, hanem teljes enteriőrök is lesznek, így akár az egész ház belső kialakítására találhatnak megoldásokat és professzionális partnereket. Az idei kiállításon minden eddiginél erősebb gépes felhozatallal találkozhatnak a vendégek a helyszínen. A legtöbb beépíthető és szabadon álló nagygépből vadonatúj kollekciót láthatnak a kiállításon, a kisgépeket pedig profi szakácsok fogják tesztelni. Kiegészítők terén is széles választék várja őket az eseményen, a késektől az edényeken át a világhírű Herendi porcelánig, a BOSCH Nagyszínpadon pedig a legismertebb hazai sztárséfek és bloggerek fellépései mellett, a nemzetközi konyha remekeivel is megismerkedhetnek.

2016. március 05-06. Pécsi csokoládéfesztivál, Pécs >>> 

Az ország minden részéből érkező csokoládék kiállításán és vásárán az érdeklődők személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel, és vásárolhatnak rengeteg különleges csokoládéból. A látogatók figyelemmel kísérhetik, ahogy a Csoko-Láda Csokibolt munkatársai több ezer apró csokoládé-mozaikból Zsolnay csempeképet készítenek. A kirakott, több m2-nyi felületre a Zsolnay Porcelánmanufaktúra festői csokoládéval festik a hamisítatlan Zsolnay mintákat. A gyerekek a csokis játékokat ingyenes játszóházakon élvezhetik a karnevál teljes ideje alatt.

2016. március 11-12. Édességfesztivál, Debrecen >>> 

A fesztiválra érkezőket a következők várják: kézműves csokoládé manufaktúrák, torták, sütemények, muffinok, bon-bonok, marcipánok, grillázsok, desszert borok - pálinkák, mézek, lekvárok, házi sütemények, szörpök, mézeskalácsok, cukor- és gluténmentes édességek .

2016. március 11-12. Egri Pálinkafesztivál, Eger >>> 

Az Agria Park Bevásárlóközpont hangulatos díszkertjében idén már 5. alkalommal kap helyet a nagysikerű Pálinka Fesztivál. Prémium kategóriás pálinkák mellett színes programok, koncertek várják a látogatókat az ingyenes rendezvényen.

2016. március 11-15. Szegedi Toros Pálinkafesztivál, Szeged >>> 

A szervezők az idei évben a megszokott színvonalat tovább emelve még több programmal, mókás vetélkedővel és nyereménnyel várják a fesztiválra érkezőket. Ismételten lesz böllérverseny és káposztafőző verseny, az egyetemi karok is "ringbe szállhatnak" egy vicces, szórakoztató, a Toros Pálinkafesztivál témájához szorosan kapcsolódó vetélkedő keretén belül. A végső győztes jutalma a malacságok mellett a méltán közkedvelt, nagy mennyiségű pálinka.

2015. március 11-15.  Gyulai kolbász- és sódarmustra, Gyula >>> 

A fesztiválon bárki megkóstolhatja a gyulai sódart és kolbászt, amelyeket a helyi termelők kínálnak majd a rendezvényen, így igazi húskészítményeket szerezhet be húsvétra. A fesztivál vendégei a fesztivál ideje alatt számos program közül válogathatnak,. A gyermekeket gyermekműsorok, vidámpark és kézműves foglalkozások várják, míg a felnőttek minden nap többféle koncert közül válogathatnak. Lesz még disznóvágás és ételkészítési bemutató, hastánc, sonkaszobrászat.

2016. március 12-14. Szoboszlói toros napok, Hajdúszoboszló >>> 

A Szoboszlói Toros napok nyitja meg idén is a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát. A rendezvény célja a hagyományok ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése. A fesztiválon számos népi- és tájjellegű étel mellett, magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programok mellett.

2016. március 14-15. Retro Édesség fesztivál, Budapest >>> 

A Retro Édességek fesztiválja egy olyan hely, ahol találkozik a múlt és a jövő édessége. Egy olyan hely, ahol minden felnőtt újra átélheti, milyen érzés volt gyerekként kakasos nyalókával a téren ücsörögni, vagy kókusztekercset, török mézet enni, s a látogatók megtapasztalhatják, hogy milyen érzés a mai kor gyerekének kézzel gyártott marcipánkülönlegességeket majszolni.

2016. március 18-20. Horgász Show, Budapest >>> 

A Horgász Show egy komplex rendezvény, ahol kicsik és nagyok együtt hódolhatnak a horgászat szenvedélyének. Itt mindent megtalálható, ami a horgászattal kapcsolatos. Nemcsak a kiállítók standjain, hanem a mesterséges folyóparton rendezett programokon és a színpadi előadásokon és játékon is részt vehetnek a fesztivál vendégei.

2016. március 19-20. Sonkafesztivál, Bábolna >>> 

Hagyományos sonkák versenye és vására kézműves vásárral és magyaros vendéglátással a Magyar Sonkalovagrend szervezésében Bábolnán. A megrendezésre kerülő gasztronómiai eseményen magyaros vendéglátás, izgalmas gasztroversengések és kézművesvásár várja a látogatókat.
 
2016. március 20. Macaron nap, Budapest >>> 

A macaront szinte mindenki szereti, ami nem is csoda. Egy olyan finomság, amely megérdemli a saját ünnepnapot és a külön rendezvényt. A Macaron Nap szervezői felkészülnek a családosokra, a gyerekkel érkezőkre, rengeteg program, a legjobb cukrászdák és sok-sok macaron vár mindenkire. A Macaron Nap legnépszerűbb és elmaradhatatlan program eleme a Macaron Verseny, ahol idén is megmérettethetik magukat a jelentkező cukrászdák. Egy új ötlettel lesz megbolondítva a verseny menete: hagyományos magyar süteményeket kell majd macaron formára átlényegíteni. Ebben persze nincs igazán újdonság, hiszen láttunk már Rigó Jancsis, Rákóczi Túrós, sőt flódnis macaront is, külföldön is jellemző és szeretnek is ezzel játszani a mestercukrászok.
Természetesen idén is teret kapnak a házi, otthoni macaron készítők, a rendezvény weboldalán  található emailcímre írva lehet nevezni.

2016. március 26-28. Húsvéti Bárányfesztivál, Budapest >>> 

Az idei rendezvényen  a szervezők felsorakoztatják a Kárpát-medence legnevesebb juhtenyésztőit, akik élőállat bemutatóval is készülnek. Ezen kívül bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, valamint minőségi kézműves termékeket találnak a fesztiválon. A gasztronómiai élményeken túl a látogatók bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyen sokoldalúan használható fel a juh gyapja.

Ezek is érdekelhetnek

Friss