Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márciusi gasztroprogramok

Az első tavaszias napok szinte kicsalogatják az embert a szabadba. Az erdei kirándulások mellett kora tavasszal fesztiválozni is érdemes. Főleg úgy, ha a gasztronómiai rendezvények forgatagában egy jó pohár bor társaságában megpihenhetünk, s átadhatjuk magunkat az első melengető napsugaraknak.

2012. március 1-04.Toros Pálinkafesztivál, Szeged
Az év eleje klasszikusan a disznóvágások, így a toros ételek ideje a magyar vidéken. Ennek ízeit és hangulatát szeretné a városközpontba csempészni a Toros és Pálinkafesztivál a szegedi Széchenyi téren. A fesztivál a korábbi években igen nagy népszerűséget vívott ki a szegedi polgárok körében, akik lelkesen kóstolgatták a tradicionális falatokat, vásárolták a környékbeli kistermelők áruit és ízlelgették a különleges pálinkákat. A rendezvény hagyományainak megfelelően 2012-ben is böllérverseny egészíti ki a disznótoros termékek kulináris élvezetét.
www.tiszaexpo.hu

2012. március 9-11. Magyar Kézműves Ízek vására, Budapest
Különleges ízutazásra várnak mindenkit a Kézműves Magyar Ízek Vására szervezői. A vásáron fellelhető 5000 ízt most ugyanis régiókra bontva mutatják be. Így akár fél nap alatt végigkóstolhatjuk a magyar és a határon túli magyar ízeket és eljuthatunk a szatmári szilvától a szegedi paprikáig. A szervezők folyamatos színpadi főzőshow-val is készülnek, ahonnan ötleteket is meríthetünk egy-egy hétvégi menühöz. A vásár belépője teljes egészében levásárolható a Kézműves Magyar Ízek Márkaboltban.
www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu

2012. március 10. Tisza-tavi böllérverseny, Abádszalók
Az abádszalóki böllérfesztiválon az idén is megkóstolhatják a látogatók a helyben készített disznótoros finomságokat. Böllérfalva minden portáján készítenek a versengő csapatok sült hagymás vért, hurkát, kolbászt, toros káposztát, tepertőt, s ki tudja még, hogy mi mindent. A nagyközönség pedig a megvásárolt kóstolójegy segítségével addig ízlelheti a kóstolót, amíg tart. Az esetek többségében jóféle kisüstivel, forralt borral is kínálják a látogatókat a vendéglátók. A kóstoló természetesen nem egy egész adag ételt jelet, hiszen akkor a vendégeknek nem lenne módja megízlelni a sokféle kínálatot. De nem is csupán egy falat étel, hiszen a Tiszator nem kimondottan a diétázók rendezvénye.
www.tiszator.eu

2012. március 15-18. Toros és Pálinkafesztivál, Székesfehérvár
A rendezvény fontos küldetése, hogy a magyar vidék hagyományos disznótorainak hangulatát és ízvilágát közelebb hozza a városlakókhoz, akiknek ezen élmények talán újdonságként hatnak, vagy éppen rég elfeledett emlékeket idéznek fel. A fesztiválra érkezők tobzódhatnak a kulináris élvezetekben: toros ételeket kóstolhatnak, füstölt húsárukat, hagyományos vidéki élelmiszereket, jó borokat és pálinkákat ízlelhetnek és vásárolhatnak. A finom étkek és italok mellett egész napos színpadi programokkal és vásárral várják a látogatókat a szervezők.
www.szekesfehervar.hu

2012. március 16-18. Gyulai kolbász és sódarmustra, Gyula
Kolbász és sonkavásár, kiállítás és verseny, disznóvágás, szakmai és gasztronómiai bemutatók várják majd a fesztiválra érkezőket.  Minden nap lesz kirakodóvásár, szórakoztató műsorok, gyermekeknek játszóház; dumaszínház, esténként ingyenes koncertek és sztárvendégek szórakoztatják az érdeklődőket. A vendéglátó sátorban igazi ínyenc falatokkal, különleges borokkal és Hungarikum pálinkákkal várják a látogatókat. A szervezők megemlékeznek a hajdanán tevékenykedő, a helyi és a térség húsiparát naggyá tevő elődeikről. Bemutatkoznak a helyi, környékbeli és az ország más szegleteiben tevékenykedő hentesek, finomabbnál finomabb portékáikkal. A szervezők reményei szerint minden korosztály megtalálhatja majd a programok közül a számára legérdekesebbet.
www.gyulaihentesek.hu

2011. március 16-18. Csopaki Bor-Blues-Böllér napok, Csopak
A hosszú tavaszi hétvégén izgalmas programok, fergeteges blues zenekarok, finom borok, kolbásztöltő-verseny és finomságok várják az érdeklődőket. A program részeként sor kerül a csopaki borosgazdák borbemutatójára, borkóstolásra és borárverésre is. Lesz még kézműves kiállítás és termelői piac. A rendezvény idején lehet majd disznóságokat (pecsenye, hurka, kolbász, toros káposzta) vásárolni.
www.csopak.hu

2012. március 23-25. Bor és grill fesztivál, Békéscsaba
A fesztivál célja, hogy meghonosítsa a kulturált borfogyasztást, úgy, hogy népszerűsíti a minőségi, nemes magyar borokat és megpróbálja őket megismertetni a fesztiválra érkezőkkel. A borokhoz kitűnően illő grillezett, illetve flekken ételek is bemutatnak majd. A három napos rendezvény Békéscsaba és környéke lakosainak új, minőségi, kulturális programokkal tarkított szórakozást kínál, amin a Békés Megyei Culinary Team olimpiai érmes mesterszakácsok is tartanak egy kóstolással egybekötött flekken és grill bemutatót.
www.borakft.hu

2012. március 30 - április 1. Medvehagymafesztivál, Orfű
A Pécs környéki gasztronómiai eseményen a csábító illatú medvehagyma és medvehagymás ételek kóstolása mellett gyerekprogramok, vásár, zene, színház, humor, kiállítás, előadások és versenyek várják az Orfűre látogatókat. Muskátli Vendéglő ezúttal is érdekes családi programokat készül szervezni.
www.orfumuskatli.hu

2012. március 31- április 1. Duna-Tisza közi Agrár Expo, Kiskőrös
Óriási termelői élelmiszer kóstoló és vásár mindazoknak élmény, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül az asztalukra, és előnyben részesítik a biztos forrásból származó magyar élelmiszereket. Lesz bor- és pálinkakóstoló, házi sonka, kolbász, őrölt paprika, méz, lekvárok, sajtok, házi savanyúságok, bio élelmiszerek, gyümölcslevek és még sok más. Az érdeklődők összehasonlíthatják a mezőgazdasági gépforgalmazók legújabb ár- és termékkínálatát, a növényvédelem tavaszi termékpalettáját, vetőmagokat és kertészeti termékeket vásárolhatnak. Egyes kiállítók rendkívüli akciókat hirdetnek az expo idejére. A kiállítás és az előadások témái között szerepel a megújuló energiaforrások hasznosítása, alapanyagok és technológiák bemutatása. Közben a család többi tagja kedvére szórakozhat: lesz lovas- és kutyabemutató, állatkiállítás, kézműves foglalkozások, néptánc műsor.
www.agrarexpo.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss