Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márciusi fesztiválok

A március még kicsit tél, már kicsit tavasz, ez a kínált programokon is látszik. Jelen vannak még a disznótoros, téli események, de közben már mindenki a tavaszra és az utána settenkedő nyárra készül. Ebben az ígéretekkel teli hónapban az alábbi programokkal várják a szervezők a fesztiválozni vágyókat...
2010.03.06. - Gádorosi nemzetközi disznótoros nap

A disznótoros napján a település apraja-nagyja aktívan részt vesz a programban, a község nyugdíjasai hagyományos süteményekkel - túrós buktával, túrós lepénnyel, szilvalekváros barátfülével, hájas buktával és tepertős pogácsával - várják az ide látogatókat. A versenyre érkező csapatoknak a hagyományos falusi disznótor munkafázisait kell bemutatniuk: szúrás, fatüzeléses pörzsölés, bontás, hurka- és kolbászkészítés kézi darálóval és töltővel). A versenyzőket és a vendégeket ebéddel várják a szervezők.

www.gadoros.hu

2010.03. 12-14. Tisza-tavi böllérverseny, Abádszalók

Meghívásos böllérfesztivál legalább 25 böllér, 25 csapat és 25 disznó részvételével. Pénteken Böllérfalva felépítése. Szombaton nagy falusi disznótor, kóstoló a nap bármely szakában a reggeli pálinkától, hagymás sült vértől a kora esti tepertőig. A résztvevő csapatok a falusi disznótor minden műveletét elvégzik a helyben kialakított portákon, a közönségnek csak enni és szórakozni kell. Vasárnap konyhamalacnap, szíve-nyelve leves és kocsonyakóstoló, népzenei- és néptáncbemutató.

www.tiszator.eu

2010.03.13-14. Soproni Ízutazás és telebendő napok

Sopronban igazi vásári forgatag várja a vendégeket, kizárólag házi termékekből. Lesz pálinkakóstoló és vásár, soproni borvidék borbemutató és vásár, sörkostoló. Zöldség-, gyümölcs- és tésztaszobrászat-kiállítás mellett cukrászati bemutatók, csokivásár és marcipánvilág-kiállítás is. Lesznek kenyérbemutatók, sőt még ételfotókiállítással is várják a szervezők az ide érkezőket. Fagylaltkóstoló a 2010 nyár ízeiből. A Telebendő napok alkalmából a soproni éttermek 50% kedvezménnyel kínálják Sopron táji ételeit, menüit.

www.prokultura.hu

 
2010.03.19-21. Gyulai Kolbász és Sódar mustra

Kolbász és füstölt termékek nemzetközi kiállítása, versenye és vására. Gasztronómiai bemutatók, felvonulás, kulturális és szórakoztató programok.

www.gyulaihentesek.hu


2010.03.26-28. Bor és Grill fesztivál, Békéscsaba

A Borvigadalom és Vásár fő célja a minőségi, nemes magyar borok népszerűsítése, megismertetése és a borokhoz kitűnően illő grillezett, illetve flekken ételek bemutatása. A 3 napos rendezvénysorozat keretein belül lesz kirakodóvásár, borkóstoló, utcabál és a szervezők sok-sok gasztronómiai élményt ígérnek a résztvevőknek.

www.borakft.hu


 

Ezek is érdekelhetnek