Marcipános tojásmuffin

Hozzávalók

  • 28 dkg finomliszt
  • 2,5 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk fahéj
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1db tojás
  • 13 dkg barna vagy fehér cukor
  • 1 cs vaniliáscukor
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 2,5 dl író vagy natúr joghurt
  • 1 cs színes marcipánmassza
  • 1 csipet só
  • 5 ek lekvár

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sütőformát előkészítjük.
    2. A liszhez hozzáadjuk a sűtőport, szódabikarbónát, a fahéjat, a kakaóport, a csipetnyi sót, és a tálba szitáljuk.
    3. Másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaniliáscukrot, a vajat, és az írót, majd alaposan összekeverjük.
    4. A folyékony hozzávalókhoz adjuk a lisztes keveréket és egynemű tésztává dolgozzuk.
    5. A sütőformába adagoljuk a tésztát, majd 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
    6. Közben a marcipán masszát kinyújtjuk és a tojás formába nyomkodjuk úgy, hogy a közepe üres maradjon, ez lesz a tojások külső burka. Amikor a muffintojások kihűltek, egyik felét egyhén belekvározzuk, a marcipán burkot rárakjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek