Elkészítés: A leveles tésztát a papírral együtt egy kb. 28 cm átmérőjű cakkos szélű gyümölcstorta formába terítjük. Hidegre tesszük.
A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A marcipánt lereszeljük, 1 tojássárgájával simára keverjük. Hozzáadjuk a margarint, a cukrot, egy csipet sót, a citromhéj felét, és habosra kidolgozzuk. A többi tojást is belekeverjük. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, és a citromlével együtt a marcipános masszába dolgozzuk. A tésztára simítjuk.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, szárazra töröljük, és kétharmadát a krémbe szórjuk. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Kivesszük, pár percig a formában pihentetjük, majd tálra emeljük, és teljesen kihűtjük.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a maradék citromhéjjal. Habrózsákat nyomunk belőle a tortára, és a maradék szőlőszemekkel, mentalevelekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre