Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános szőlőtorta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 csomag friss leveles tészta (hűtőpultból)
  • 1 citrom
  • 5 dkg marcipánmassza
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg magnélküli szőlő
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát a papírral együtt egy kb. 28 cm átmérőjű cakkos szélű gyümölcstorta formába terítjük. Hidegre tesszük.

A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A marcipánt lereszeljük, 1 tojássárgájával simára keverjük. Hozzáadjuk a margarint, a cukrot, egy csipet sót, a citromhéj felét, és habosra kidolgozzuk. A többi tojást is belekeverjük. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, és a citromlével együtt a marcipános masszába dolgozzuk. A tésztára simítjuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, szárazra töröljük, és kétharmadát a krémbe szórjuk. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Kivesszük, pár percig a formában pihentetjük, majd tálra emeljük, és teljesen kihűtjük.

A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a maradék citromhéjjal. Habrózsákat nyomunk belőle a tortára, és a maradék szőlőszemekkel, mentalevelekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss