Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a deszkára szitáljuk. Kis darabokra vágjuk a hideg vajat, és a sütőporos liszthez adjuk. H ozzáöntünk a fél deciliter hideg vizet, a vaníliaaromát, és összedolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és körülbelül egy órára a hűtőbe tesszük.
A szilvát megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a rudat is, valamint az ánizst és a cukrot. Jól összekeverjük, majd 30 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk a tésztát két réteg fólia között körülbelül 4 miliméter vastag körré, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a szélei túllógjanak. Kinyújtjuk a marcipánmasszát azonos nagyságúra, és a tésztára helyezzük.
Elosztjuk a fűszeres szilvát a süteményen. A tésztaszéleket felhajtjuk úgy, hogy a süteménynek pereme legyen. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütjük. Kivesszük, kissé hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre