Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-szilvás bonbon

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A marcipánmasszát kétfelé vágom. Egyenként vékony téglalappá nyújtom. (Kevés porcukrot szórok alá a nyújtáskor, illetve a sodrófára is.)

Az aszalt szilvára ráöntöm a sütőrumot, néhány percig forralom, majd jól lecsepegtetem.

A még kicsit langyos, de jól lecsepegtetett, kinyomkodott aszalt szilvát egy sorban (jó tömören) ráteszem a kinyújtott marcipán hosszabbik oldalára, és szorosan feltekerem. A két rudat alufóliába csomagolom, és egy éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap kb. 1,5 cm-es korongokra vágom, és egyenként minyompapírba teszem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss