Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Marcipános szaloncukor

default user icon
3 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg hántolt mandula
  • 15 dkg porcukor
  • kandírozott narancshéj
  • 1 kupica rum
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá (nem aromát!!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni, és lassan kell adagolni!

    2. Miközben kézzel keverjük, mehet bele a felaprított kandírozott narancshéj.

    3. Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.

    4. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk, míg megszárad. Van, aki hűtőbe teszi, én nem szoktam, mert úgy megfehéredik a csokoládé.

    5. Mikor megdermedt, szép csomagolópapírba csomagoljuk őket. Ajándéknak tökéletes, én biztosan készítek a szüleimnek egy adagot.

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

laskovicsanita
Szia Nikolett! A kandírozott narancshéj elhagyható?
mehnniki
Botmixerrel ledarálom. De a mákdaráló is viszi. :)
3.14
Kedves Nikolett, Mit hasznalsz a mandula porra orlesehez?
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes