Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-narancsos hókifli

55 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a lisztet, majd elkeverjük a sóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a kisebb hasábokra vágott vajat, a reszelt marcipánt és a reszelt narancshéjat, majd összegyúrjuk. 1 órát hidegen pihentetjük.
  2. Enyhén lisztezett munkalapra tesszük, 4 darabra vágjuk. Egyenként hosszú ruddá sodorjuk a kezünkkel (mint anno a gyurmát). 7 cm körüli darabokat vágunk belőle és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Még forrón beszitáljuk a tepsin vaníliás porcukorral. Amikor teljesen kihűltek, akkor tesszük tálcára.

VANÍLIÁS KIFLICSKÉK>>> 

MANDULÁS KIFLI FEHÉRCSOKIMÁZZAL>>> 

CSOKOLÁDÉMÁZAS KIFLI MANDULÁS TÖLTELÉKKEL>>> 

 

Megjegyzés

2 tepsi telt meg, 55 db kifli sült ki. Jó étvágyat kívánok hozzá, ajánlom szeretettel. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek