Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marcipános-narancsos hókifli

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 6 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg marcipán (reszelt)
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • A szóráshoz:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

    1. Egy tálba tesszük a lisztet, majd elkeverjük a sóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a kisebb hasábokra vágott vajat, a reszelt marcipánt és a reszelt narancshéjat, majd összegyúrjuk. 1 órát hidegen pihentetjük.
    2. Enyhén lisztezett munkalapra tesszük, 4 darabra vágjuk. Egyenként hosszú ruddá sodorjuk a kezünkkel (mint anno a gyurmát). 7 cm körüli darabokat vágunk belőle és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket.
    3. 170 fokra melegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Még forrón beszitáljuk a tepsin vaníliás porcukorral. Amikor teljesen kihűltek, akkor tesszük tálcára.

    VANÍLIÁS KIFLICSKÉK>>> 

    MANDULÁS KIFLI FEHÉRCSOKIMÁZZAL>>> 

    CSOKOLÁDÉMÁZAS KIFLI MANDULÁS TÖLTELÉKKEL>>> 

     

Megjegyzés

2 tepsi telt meg, 55 db kifli sült ki. Jó étvágyat kívánok hozzá, ajánlom szeretettel.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin