Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-mandulás szív-torta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 dkg csokibevonatos marcipán
  • 17,5 dkg margarin
  • 17,5 dkg világos barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 30 dkg vegyes liszt (20 dkg finomliszt, 5 dkg mandulaliszt, 5 dkg amarántliszt)
  • 1 csomag sütőpor
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg fehércsoki
  • 1-1,5 teáskanál tejszín
  • A díszítéshez:
  • nyers marcipánmassza
  • ételfesték
  • színes cukor

Elkészítés

Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarint krémesre keverjük, majd adagonként adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat. Összedolgozzuk a masszát, közben hozzáadjuk a durvára reszelt csokis marcipánt. A háromféle lisztet és a sütőport összekeverjük, a krémes masszára szitáljuk és összedolgozzuk.

A szív vagy egyéb sütőformát margarinnal kikenjük, beleöntjük a masszát, és 175 fokra előmegített sütőbe tesszük. Amikor a tészta már feljött, széle szilárdabb, közepe lágy, a hőfokot 150 fokra csökkentjük. Ezen a hőfokon sütjük mindaddig, amíg a közepe is megszilárdul, majd a hőfokot ismét csökkentjük, és inkább csak lassan szárítjuk. A sütési idő kb. 1 óra.

Elkészítjük a bevonatot. A fehércsokit a tejszínnel együtt gőz fölött összemelegítjük, de nem főzzük.

Amikor a torta kihűlt és a máz már langyos, ráöntjük a tortára, kissé elsimítjuk, és hagyjuk a tészta oldalán lecsurogni. A díszitéshez a marcipánmasszát színeztem az ételfestékkel, jól összegyurtam, majd porcukrozott fólia közt kinyújtottam. Kiszúróval vagy formába nyomkodva készítjük el a virágot, levelet stb. Erre a tortára a leveleket és a pillangót készítettem, a torta szélére színes cukrot és virágot szórtam. A feliratott olvasztott csokoládéval készítettem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss