Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marcipános máktorta (gluténmentes)

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 12 dkg gluténmentes liszt
  • 12 dkg darált mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • 10 evőkanál cukor
  • A krémhez:
  • 8 dl tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 csomag zselatin fix
  • 25 dkg marcipánmassza a tetejére

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük a 10 kanál vízzel és a 10 kanál cukorral, amikor már elég kemény, akkor hozzáadjuk a sárgáját, a liszttel elkevert mákot és a sütőport. Ezt a sütőben kb. 55 percig sütjük, amikor már megsült, rácsra borítjuk hűlni.

    A krémhez 8 dl tejszínt keményre verunk, hozzáadjuk a porcukrot és a zselatin fixet, majd lazán belekeverjük a mascarpone sajtkrémet.

    A tortalapot 3 részre vágjuk, és ezzel a krémmel megtöltjük. A marcipánmasszát fóliára tesszük, erre is fóliát fektetünk, így tudjuk kinyújtani. A kinyújtott marcipánt a torta tetejére tesszük.

Megjegyzés

Különleges torta, és egyszerű az elkészítése. Nagyon jól sikerült, a család kedvence lett.

blahus
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin