Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-kókuszos piskótatekercs

30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Elsőként a krémet készítjük el. A mascarponét és a tejszínt habosra keverjük, a porcukrot hozzáadjuk, tovább keverjük mindaddig, amíg szilárd állagú krémet nem kapunk. A kókuszreszeléket és a likőrt belekeverjük.

A krém 2/3 részével megkenjük a szétnyított piskótatekercset, melynek hosszanti oldalán, a tekercs szélén elhelyezzük a 2 db kókuszos rudat, majd a piskótát szorosan feltekerjük. A tekercs tetejét és oldalát bevonjuk a krém félretett részével, és megszórjuk pirított kókuszreszelékkel. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Megjegyzés

A kókuszreszeléket száraz serpenyőben alacsony hőfokon rózsaszínűre pirítjuk. Legyünk óvatosak, mert gyorsn pirul.

Minimális idő, kevés anyagi ráfordítással, nagyon finom, mutatós süteményt kapunk. Ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss