Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános kalácskoszorú

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 dl tej
  • 2 ek kristálycukor
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 4,4 dkg friss élesztő
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • liszt a nyújtáshoz
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg natúr marcipánmassza
  • 15 dkg eperlekvár
  • 1 ek tej
  • 1 db tojássárgája
  • 3 ek porcukor
  • citromlé

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk 1-1 ek cukrot és lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálba szitáljuk a maradék lisztet, és elvegyítjük a megmaradt cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és az élesztőskeveréket, majd összegyúrjuk. Letakarva, kb. 60 perc alatt, a duplájára kelesztjük
  3. A marcipánt közben a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A tésztát megkenjük a lekvárral, majd nagylyukú reszelővel a marcipánt reszelünk rá. Feltekerjük a tésztát, és koszorút formázunk belőle. A végeit laposan összenyomkodjuk.
  5. A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a tetejét a tejjel felvert tojássárgájával, és 15 percig 180 fokon sütjük, majd a hőmérsékletet 160 fokra csökkentjük, és tovább sütjük a süteményt, kb. 35 percig.
  6. A cukrot simára keverjük egy kevés citromlével, és a kalácsra csorgatjuk. Ha megdermedt, szeletelhetjük, és lekvárral kínáljuk.

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

    Kalács recepteket itt találsz >>>

A legfinomabb kalácsok - receptválogatás >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss