A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk 1-1 ek cukrot és lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Egy tálba szitáljuk a maradék lisztet, és elvegyítjük a megmaradt cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és az élesztőskeveréket, majd összegyúrjuk. Letakarva, kb. 60 perc alatt, a duplájára kelesztjük
A marcipánt közben a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk.
A tésztát megkenjük a lekvárral, majd nagylyukú reszelővel a marcipánt reszelünk rá. Feltekerjük a tésztát, és koszorút formázunk belőle. A végeit laposan összenyomkodjuk.
A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a tetejét a tejjel felvert tojássárgájával, és 15 percig 180 fokon sütjük, majd a hőmérsékletet 160 fokra csökkentjük, és tovább sütjük a süteményt, kb. 35 percig.
A cukrot simára keverjük egy kevés citromlével, és a kalácsra csorgatjuk. Ha megdermedt, szeletelhetjük, és lekvárral kínáljuk.