Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-gyümölcsös piskótatekercs

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 16 szelethez:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg finom cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg (fagyasztott) szeder vagy más gyümölcs
  • 5 lap zselatin
  • 15 dkg marcipánmassza
  • 7 dl tejszín
  • 3 evőkanál mandulalikőr
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot, és tovább verjük. A tojássárgáját és a citromhéjat is beledolgozzuk, végül rászitáljuk a lisztet, és beleforgatjuk. A tepsire simítjuk, és a sütőben kb. 12 percig sütjük.

Megszórunk 2 evőkanál kristálycukorral egy tiszta konyharuhát. A tésztát sütés után azonnal ráborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. A tésztát a ruhával együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a gyümölcsöt hagyjuk kiengedni, majd alaposan lecsepegtetjük. A zselatint beáztatjuk. A marcipánt lereszeljük, és 1 dl tejszínben, kevergetve felolvasztjuk. A zselatint kinyomkodjuk, és a marcipános tejszínben felolvasztjuk. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

A maradék tejszínt kemény habbá verjük, összeforgatjuk a marcipános masszával és a likőrrel. 1/3 részét félretesszük, a maradékot összekeverjük a gyümölccsel. Előtte néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez.

A piskótát kitekerjük, megkenjük a gyümölcsös krémmel. Feltekerjük, rákenjük a maradék krémet, és legalább 3-4 órát pihentetjük.

A díszítéshez a csokoládét lereszeljük, és a tekercsre szórjuk, gyümöcsszemekkel is kirakhatjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss