Elkészítés: Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot, és tovább verjük. A tojássárgáját és a citromhéjat is beledolgozzuk, végül rászitáljuk a lisztet, és beleforgatjuk. A tepsire simítjuk, és a sütőben kb. 12 percig sütjük.
Megszórunk 2 evőkanál kristálycukorral egy tiszta konyharuhát. A tésztát sütés után azonnal ráborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. A tésztát a ruhával együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a gyümölcsöt hagyjuk kiengedni, majd alaposan lecsepegtetjük. A zselatint beáztatjuk. A marcipánt lereszeljük, és 1 dl tejszínben, kevergetve felolvasztjuk. A zselatint kinyomkodjuk, és a marcipános tejszínben felolvasztjuk. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A maradék tejszínt kemény habbá verjük, összeforgatjuk a marcipános masszával és a likőrrel. 1/3 részét félretesszük, a maradékot összekeverjük a gyümölccsel. Előtte néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez.
A piskótát kitekerjük, megkenjük a gyümölcsös krémmel. Feltekerjük, rákenjük a maradék krémet, és legalább 3-4 órát pihentetjük.
A díszítéshez a csokoládét lereszeljük, és a tekercsre szórjuk, gyümöcsszemekkel is kirakhatjuk.