Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-gesztenyekrémes szívtorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók eegy kis szíves tortaformához:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt (púposan)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg margarin
  • 7,5 dkg cukor
  • kb. fél rumaroma
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A bevonáshoz és díszítéshez
  • 15 dkg fehér marcipán

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A sárgákhoz adjuk a cukrot, habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd szép lassan a tésztába forgatjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a cukrot a margarinnal, a rumaromával és végül a gesztenyemasszával jól összekeverjük. 1 csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk, ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyekrémhez. A piskótát megtöltjük a krémmel.

A marcipánt összegyúrjuk, és porcukrozott felületen kinyújtjuk, majd szépen finoman bevonjuk vele a tortát. Az alján a felesleges marcipánt levágjuk. Ebből rózsát, fonatot készítünk. Ha van otthon süteménykiszúrónk, azzal könnyedén formázhatunk szívet, virágot, stb..
Ételszínezékkel lehet színessé tenni a marcipánt, de azt egy nappal előtte érdemes megcsinálni, és hagyni pihenni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss