Elkészítés: Az egrest megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A tepsit (kb. 25 x 25 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.
A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, és a vajas masszába keverjük. A formába simítjuk, rászórjuk az egrest.
A szóráshoz a lisztet kézzel összedolgozzuk-összemorzsoljuk a cukorral, a vajjal, a marcipánnal, és a süteményre szórjuk.
Sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre