Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marcipános egresszelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 50 dkg egres
  • A szóráshoz:
  • 12,5 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 8 dkg marcipánmassza

Elkészítés

    Elkészítés: Az egrest megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A tepsit (kb. 25 x 25 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.

    A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, és a vajas masszába keverjük. A formába simítjuk, rászórjuk az egrest.

    A szóráshoz a lisztet kézzel összedolgozzuk-összemorzsoljuk a cukorral, a vajjal, a marcipánnal, és a süteményre szórjuk.

    Sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin