Marcipános desszert parmezánchipsszel

Hozzávalók

  • Hozzávalók (8 személyre):
  • 20 g aszalt szilva
  • 3 ek mandulalikőr
  • 1 db zselatinlap
  • 30 ml tej
  • 100 g natúr marcipánmassza
  • 250 g mascarpone
  • 4 db tojásfehérje
  • 230 ml tejszín
  • 1 ek szemes mák
  • A szilvavelőhöz:
  • 600 g szilva
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 150 g kristálycukor
  • A parmezánchipshez:
  • 80 g parmezán
  • 1 tk szemes mák
  • 1 tk szezámmag

Elkészítés

    1.

    A felaprított aszalt szilvát keverjük össze a likőrrel, és hagyjuk állni egy kis ideig. A zselatinlapot áztassuk egy kevés hideg vízbe. Ha megduzzadt, olvasszuk meg a meglangyosított tejben. Forgassuk bele előbb a lereszelt marcipánt, azután a mascarponét, valamint a kemény habbá vert tojásfehérjét és tejszínt. Végül szórjuk bele a mákot és a likőrös aszalt szilvát. Osszuk el a keveréket 8 db befőttesüvegben.

    2.

    2. A szilvavelőhöz tegyük lábasba a megtisztított, kimagozott szilvákat, a fahéjat, a gyömbért, továbbá a cukrot, és kis lángon forraljuk 20 percig. Ezután pürésítsük botmixerrel, hagyjuk kihűlni, majd egy kevés kivételével osszuk el a befőttesüvegekben.

    3.

    3. A parmezánchipshez osszuk el a lereszelt parmezánt 8 db szilikon muffinfomában, szórjuk rá a mákot és a szezámmagot, végül pirítsuk meg a 220 fokos sütőben 2-3 perc alatt. Helyezzünk 1-1 db-ot a befőttesüvegek tetejére, és a félretett szilvavelővel díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek