A felaprított aszalt szilvát keverjük össze a likőrrel, és hagyjuk állni egy kis ideig. A zselatinlapot áztassuk egy kevés hideg vízbe. Ha megduzzadt, olvasszuk meg a meglangyosított tejben. Forgassuk bele előbb a lereszelt marcipánt, azután a mascarponét, valamint a kemény habbá vert tojásfehérjét és tejszínt. Végül szórjuk bele a mákot és a likőrös aszalt szilvát. Osszuk el a keveréket 8 db befőttesüvegben.
2. A szilvavelőhöz tegyük lábasba a megtisztított, kimagozott szilvákat, a fahéjat, a gyömbért, továbbá a cukrot, és kis lángon forraljuk 20 percig. Ezután pürésítsük botmixerrel, hagyjuk kihűlni, majd egy kevés kivételével osszuk el a befőttesüvegekben.
3. A parmezánchipshez osszuk el a lereszelt parmezánt 8 db szilikon muffinfomában, szórjuk rá a mákot és a szezámmagot, végül pirítsuk meg a 220 fokos sütőben 2-3 perc alatt. Helyezzünk 1-1 db-ot a befőttesüvegek tetejére, és a félretett szilvavelővel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre