Elkészítés: A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztom a csokoládét, majd felöntöm tejszínnel, hozzáadom a cukrot, felforralom. Kihűtöm, utána a hűtőbe rakom 1 éjszakát pihenni.
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, belevegyítem a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a habot is. Előmelegített sütőbe, 180 fokon megsütöm, míg aranybarna nem lesz a tészta.
Mikor kihűlt, 2 lapba vágom, megkenem a csokikrémmel, majd egymásra helyezem a lapokat. A tetejét is krémmel fedem, marcipánnal díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre