Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános csokitorta II.

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál cukor
  • Valamint:
  • marcipán

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztom a csokoládét, majd felöntöm tejszínnel, hozzáadom a cukrot, felforralom. Kihűtöm, utána a hűtőbe rakom 1 éjszakát pihenni.

A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, belevegyítem a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a habot is. Előmelegített sütőbe, 180 fokon megsütöm, míg aranybarna nem lesz a tészta.

Mikor kihűlt, 2 lapba vágom, megkenem a csokikrémmel, majd egymásra helyezem a lapokat. A tetejét is krémmel fedem, marcipánnal díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss