Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános csodatorta

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag mandula ízű pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 g zselatin
  • víz
  • A díszítéshez:
  • 50 dkg nyers marcipán
  • 20 dkg zöld marcipán
  • színes papírszalag

Elkészítés

Elkészítés: A 6 darab tojásból, illetve a többi hozzávalóból megsütjük a 24 cm-es piskótát, szép világosra. Előző nap készítsük el, úgy jobban lehet dolgozni vele.

A krémhez a pudingport 3 dl tejben felfőzzük, és még 2 dl tejet adunk hozzá. A tejszínt 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a zselatint a 2 evőkanál vízzel felforraljuk. Kicsit lehűtjük, és a habbal elkeverjük. A mascarponét a maradék cukorral lazán összekeverjük, és a pudingos, tejszínes masszához adagoljuk, hogy könnyű, finom állagú krémet kapjunk.

A tortát 3 lapra vágjuk, megkenjük a krémmel, bevonjuk a tortát vele.

A nyers marcipánt fólia között kinyújtjuk, és a tortát beborítjuk vele, majd a zöld színűből csillagokat szúrunk ki, a natúrból is. Ezzel díszítjük. A színes szalaggal átkötjük. Marcipánból is készíthetünk egy masnit, ami az oldalára kerül.

Megjegyzés

Unokám születésnapjára készült, és csoda az, hogy nagyon gyorsan, rövid idő alatt kellett elkészítenem. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss