Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-meggyes rétes

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiengedett meggyet megszórjuk a fahéjas cukorral, és hagyjuk lecsepegni.  A búzadarát száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd felöntjük a sózott forró vízzel, lehúzzuk a tűzről, lefedve pihentetjük.
  2. Rudanként 3 réteslapot használunk fel. Minden lapot meglocsolunk az olvasztott vajjal, megszórjuk a darával és a meggyel. Ráreszelünk a zöld marcipánból és lazán feltekerjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a rudakat, megkenjük a felvert tojással. Előmelegített 180 fokos sűtőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan felszeleteljük, porcukorral megszórva tálaljuk.

14 ISTENI FINOM HÁZI RÉTES A TÚRÓSTÓL A KÁPOSZTÁSIG >>>

11 MEGGYES SÜTI, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK! >>>

Megjegyzés

Búzadara helyett babapiskóta vagy édes keksz morzsát is használhatunk. Marcipán lehet más színű, vagy helyette durvára vágott dió is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss