Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános almatorta

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében.

A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a tojásokat. Én pár csepp mandulaaromát is tettem bele, hogy jobban érződjön a marcipáníz. A liszt, sütőpor és fahéj keverékét hozzáadjuk a tojásos masszához.

Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és elrendezzük a tetején az almákat.

180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Másnapra az almák zsugorodhatnak egy picit, így érdemes a tálalás napján megsütni.

Megjegyzés

A kis almákat színezett marcipánból és némi gumicukorból (levelek) készítettem.

A receptet a www.konyhalal.blogspot.com oldalon is megtalálod. - linyah

Ezek is érdekelhetnek

Friss