Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marcipános áfonyás piskótarolád

Hozzávalók

  • A tészta hozzávalói
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1/2 dl hideg víz
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg cukor
  • 3 ek áfonyalekvár (magnélküli)
  • 1/2 doboz mascarpone
  • A bevonáshoz
  • fehér marcipán
  • fehér gyöngyöcske
  • ehető virágok

Elkészítés

    1. A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába teszünk egy kanál cukrot, vizet és olaj at majd géppel habosra keverjük.
    2. A maradék cukorral felverjük a fehérjét.
    3. A két tál tartalmát összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport. 
    4. Egy nagy tepsibe sütőpapirt teszünk ebbe öntjük bele  a tésztát. 170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
    5. Amikor megsült, feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt a porcukorral felverjük, hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a már előre kikevert mascarponét.
    6. A kihűlt lapot kitekerjük, levesszük róla a sütőpapírt, és a krém háromnegyed részét a lapra kenjük, a krémre 2-3 kanál áfonyalekvárt simítunk, majd feltekerjük a roládot. A maradék krémet a rolád tetejére simítjuk, és a kinyújtott marcipánt ráigazítjuk. Ezt követően díszítjük. 

     ELRONTHATATLAN PISKÓTA (ALAPRECEPT)

    VIZES PISKÓTA 

Megjegyzés

-Marcipánnal bevont roládot még nem készítettem de ez valami mennyei finom lett

Domjan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek