Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipánnal töltött füge mandulás köntösben

MME MME
2
60 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db füge
  • 10 dkg marcipán
  • A bundához:
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl pezsgő
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • csipet só
  • 8 dkg szeletelt mandula
  • étolaj a sütéshez
  • A mártáshoz:
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl vörösbor
  • 1 szem szegfűbors
  • a füge kikapart belseje
  • 1 teáskanál hideg vízzel elkevert keményítő
  • A sabayonhoz:
  • 4 db tojás sárgája
  • 0,5 dl bodzaszörp
  • 0, 5 dl vermouth (martini)

Elkészítés

Elkészítés: A füge alját levágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk, félretesszük.

Elkészítjük a sűrű palacsintatésztát: ehhez a bunda összes hozzávalóit habverővel simára keverjük, pihentetjük, míg elkészítjük a vörösbormártást.

A cukrot világosbarnára karamellizáljuk, hozzáöntjük a vörösbort, a felére főzzük, és a hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (tálalhatjuk, hidegen vagy melegen is).

A töltött fügéket a masszába mártjuk, meghempergetjük a mandulában, és forró olajban pirosra sütjük, papíron lecsepegtetjük.

A sabayonhoz a tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáöntjük, a bodzaszörpöt és a martinit, majd gőz felett habosra verjük, amíg szép krémes lesz.

A fügéket a kétféle mártással tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. További fotókat és érdekességeket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss