Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marcipánkrémes körtetorta

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 13,5 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 27,5 dkg vaj (ebből 12,5 dkg hideg) + a formához
  • 10 dkg nyers marcipánmassza
  • kb. 1,25 kg érett körte (nem túl nagyok)
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek barna cukor
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A tésztához a munkafelületre öntünk 25 dkg lisztet. A közepébe vájt mélyedésbe teszünk 6 dkg cukrot, 1 csipet sót és 1 db tojást, a kráter szélére darabolunk 12,5 dkg hideg vajat, majd kívülről befelé haladva gyorsan simára gyúrjuk. A tésztát folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
    2. Közben a töltelékhez a marcipánt nagyon apró kockákra vágjuk. Robotgép habverőjével kikeverünk 12,5 dkg puha vajat kb. 5 perc alatt, majd a marcipánt és a maradék 7,5 dkg cukrot hozzáadva simára keverjük. Egyenként beledolgozzuk a maradék 3 db tojást, végül beleforgatjuk a maradék 5 dkg lisztet.
    3. Vajjal kikenünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, és kibéleljük a lisztezett felületen valamivel nagyobb átmérőjű kerek lappá nyújtott tésztával, amelyet körben jól a forma oldalához nyomkodunk peremnek. Az esetleg túllógó részek levágása után a hűtőbe tesszük.
    4. 4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meghámozott, leszárazott körtéket félbevágjuk, és a magházukat karalábévájóval eltávolítjuk. A gömbölyű oldalukat sűrűn bevagdossuk, és megöntözzük a citromlével.
    5. Az alaposan átkevert marcipánkrémet a tésztára töltjük, és a bevágott oldalukkal felfelé finoman belenyomkodjuk a fél körtéket. Megszórjuk a barna cukorral, majd ráforgácsoljuk a maradék 2,5 dkg vajat. Végül a pitét alulról a 2. sínen aranyszínűre sütjük 45-50 perc alatt. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.

    Körtetorta receptek >>>  


     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin