Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipánkrémes körtetorta

default user icon
MME
90 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a munkafelületre öntünk 25 dkg lisztet. A közepébe vájt mélyedésbe teszünk 6 dkg cukrot, 1 csipet sót és 1 db tojást, a kráter szélére darabolunk 12,5 dkg hideg vajat, majd kívülről befelé haladva gyorsan simára gyúrjuk. A tésztát folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
  2. Közben a töltelékhez a marcipánt nagyon apró kockákra vágjuk. Robotgép habverőjével kikeverünk 12,5 dkg puha vajat kb. 5 perc alatt, majd a marcipánt és a maradék 7,5 dkg cukrot hozzáadva simára keverjük. Egyenként beledolgozzuk a maradék 3 db tojást, végül beleforgatjuk a maradék 5 dkg lisztet.
  3. Vajjal kikenünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, és kibéleljük a lisztezett felületen valamivel nagyobb átmérőjű kerek lappá nyújtott tésztával, amelyet körben jól a forma oldalához nyomkodunk peremnek. Az esetleg túllógó részek levágása után a hűtőbe tesszük.
  4. 4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meghámozott, leszárazott körtéket félbevágjuk, és a magházukat karalábévájóval eltávolítjuk. A gömbölyű oldalukat sűrűn bevagdossuk, és megöntözzük a citromlével.
  5. Az alaposan átkevert marcipánkrémet a tésztára töltjük, és a bevágott oldalukkal felfelé finoman belenyomkodjuk a fél körtéket. Megszórjuk a barna cukorral, majd ráforgácsoljuk a maradék 2,5 dkg vajat. Végül a pitét alulról a 2. sínen aranyszínűre sütjük 45-50 perc alatt. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Körtetorta receptek >>>  


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss