Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipánkrémes-aszaltszilvás pite

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez az aszalt szilvát 2 1/2 dl vízben 5-8 perc alatt puhára főzöm. A vízzel együtt összeturmixolom – aki édesebben szereti, kevés cukrot is adhat hozzá, de a szilva cukortartalma elég magas, nem szükséges tovább édesíteni. Hűlni hagyom, közben elkészítem a marcipánkrémet.

Ehhez a 2 tojást szétválasztom, a fehérjéket kemény habbá verem. Az egyik tojássárgáját 5 dkg átszitált porcukorral krémesre keverem, ebbe reszelem a marcipánt. Majd beleforgatom a fehérjehabot.

A piteformát sütőpapírral bélelem, a sütőt 180 fokra előmelegítem.

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kissé kinyújtom, majd 2/3 – 1/3 arányban kettévágom. A nagyobb tésztadarabbal kibélelem az előkészített piteformát, a felesleges részeket levágom – tetszőleges formákat szaggatok belőle a díszítéshez (el is maradhat). A kisebb tésztadarabot hosszában 1 cm széles csíkokra szeletelem.

A pite alját villával megszurkálom, majd a már kihűlt aszalt szilvát egyenletesen elterítem rajta, erre kerül a marcipánkrém. A pite tetejét tésztacsíkokkal borítom, valamint ráhelyezem a kiszúró formával szaggatott dekorációt. A tetejét a félretett tojássárgájával megkenem, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütöm. Még melegen meghintem kevés porcukorral.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss